Wednesday, July 16, 2014

FLORENTINE COOKIES / CRUNCHY CARAMEL ALMOND


Biskut yang dibuat semasa Kursus Membuat Biskut Raya 2014 di MRTC FELDA JERANGAU

FLORENTINE COOKIES / CRUNCHY CARAMEL ALMOND

Bahan
200 gm tepung Florenta
100 gm badam keping
50 gm kuaci labu

50 gm kuaci bunga matahari
10 gm bijan hitam


Cara

Badam dan kuaci dibakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna
Sediakan loyang 8 x8 inc, alas loyang dengan kertas kek sahaja
Panaskan oven pada suhu 160C
Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
Bakar dalam oven selama 10 minit
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
Simpan dalam bekas kedap udara.


Selamat Menjamu Mata

Bahan-bahan

Badam dan kuaci dibakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit


Satukan semua bahan dalam bekas


Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna

Bakar dalam oven selama 10 minit

Setelah Dibakar

terus potong kepada kepingan

Patah-patahkan kepingan



Simpan dalam bekas kedap udara.

Selamat Mencuba

No comments:

Post a Comment