Biskut yang dibuat semasa Kursus Membuat Biskut Raya 2014 di MRTC FELDA JERANGAU
FLORENTINE COOKIES / CRUNCHY CARAMEL
ALMOND
Bahan
200 gm
tepung Florenta
100 gm badam keping
50 gm kuaci labu
50 gm kuaci
bunga matahari
10 gm bijan hitam
Cara
Badam dan kuaci dibakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna
Sediakan loyang 8 x8 inc, alas loyang dengan kertas kek sahaja
Panaskan oven pada suhu 160C
Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
Bakar dalam oven selama 10 minit
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
Simpan dalam bekas kedap udara.
Selamat Menjamu Mata
Bahan-bahan
Badam dan kuaci dibakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna
Bakar dalam oven selama 10 minit
Setelah Dibakar
terus potong kepada kepingan
Patah-patahkan kepingan
Simpan dalam bekas kedap udara.
Selamat Mencuba
No comments:
Post a Comment